Повивање во текот на ноќта

Потребата од интензивна нега и грижа, во текот на целиот ден, особено е важна за кожата на бебешкото газе која најмногу е изложена на штетни фактори од околината, какви што се нечистотиите од пелената. Ви ја препорачуваме нашата идеална комбинација за повивање од влажни марамчиња, детска витаминска маст и заштитен крем со цинк оксид. Прочитајте како влијаат врз нежната бебeшка кожа.

Becutan влажните марамчиња со камилица нежно и темелно ја отстрануваат нечистотијата, содржат хидратантен  лосион кој ја штити кожата од црвенило, иритација и воспаленија.

За време на ноќта, бебешката кожа во пелената останува подолго време, изложена е на штетни фактори (урина, измет), кои можат да предизвикаат црвенило и воспаленија. Becutan заштитната крема со цинк оксид создава водоотпорен слој, кој ја одржува бебешката кожа сува и спречува појава на иритација.