ДЕТЕ

Честитки, вашето мало бебенце веќе порасна во дете! Прочитајте повеќе за потребите на секое дете за правилна заштита, нега и хигиена.

Препораки за заштита од сонце

Ограничете го престојот на сонце во пладневните часови, побарајте сенка...

Нега на кожа

Бебешките препарати за нега на кожата треба да обезбедат природна заштитна бариера, да ја штитат од надворешни влијанија, да ја одржуваат влажноста и да спречува размножување на патогени микроорганизми.

Летна торба

На крајот од  денот, по целодневното изложување на сонце, вода, песок, ветер, камчиња... кожата на вашето малечко бара посебна и поинтезивна нега од вообичаено.

Како да се заштитите од различната јачина на УВ зраците?

Превентирање на опасноста од прекумерното изложување на сончевите зраци.

Како да ја заштитите кожата од оштетување

Одржување на здрава кожа како и превенција од изложување на токсични супстанции се предуслов за здрава кожа .

Вистини и невистини за сончањето

Вистини и невистини за сончањето

Кожа

Кожата е првата бариера кај новороденчето кое се сретнува со различните моќни фактори на околината, на кои било изложено новороденчето.