БЕБЕ

Иако навидум толку едноставни, за бебињата треба многу да знаеме и научиме за да можеме да им го пружиме најдоброто. 

Повивање во текот на ноќта

Потребата од интензивна нега и грижа, во текот на целиот ден, особено е важна за кожата на бебешкото газе.

Како да се заштитите од различната јачина на УВ зраците?

Превентирање на опасноста од прекумерното изложување на сончевите зраци.

Како да ја заштитите кожата од оштетување

Одржување на здрава кожа како и превенција од изложување на токсични супстанции се предуслов за здрава кожа .

Летна торба

На крајот од  денот, по целодневното изложување на сонце, вода, песок, ветер, камчиња... кожата на вашето малечко бара посебна и поинтезивна нега од вообичаено.

Најчести кожни проблеми кај бебето

Кои се најчестите кожни проблеми и како да им пристапите.

Кожа

Кожата е првата бариера кај новороденчето кое се сретнува со различните моќни фактори на околината, на кои било изложено новороденчето.

5 причини зошто да се дои бебето

5 причини зошто да се дои бебето

35 невистини поврзани со доењето

35 невистини поврзани со доењето.

Препораки за заштита од сонце

Ограничете го престојот на сонце во пладневните часови, побарајте сенка...

Нега на кожа

Бебешките препарати за нега на кожата треба да обезбедат природна заштитна бариера, да ја штитат од надворешни влијанија, да ја одржуваат влажноста и да спречува размножување на патогени микроорганизми.

Совети за капење

Неколку совети за капење на вашето бебе.

Пеленски осип

Пеленскиот осип е чест кај бебињата во тек на првата година, а најчесто помеѓу 9 - 12 месец и често се поврзува со постојаната влажност во пеленската регија.

Исхрана на мајката за време на доење

Со правилна исхрана, мајката обезбедува соодветен прехранбен внес за бебето, неопходен за правилен раст, развој и здравје.

Вистини и невистини за сончањето

Вистини и невистини за сончањето