Becutan пелени

ПОМЕКИ

Becutan пелените се извонредно меки и тенки, површинскиот слој на пелената содржи поголем процент на природни материјали, поради што допирот со чувствителната бебешка кожа е исклучително нежен.

БЕЗ СТРАНИЧНО ПРОТЕКУВАЊЕ

Имаат еластични странични бариери коишто не дозволуваат протекување на нечистотиите. Изработени од материјали кои овозможуваат кожата да дише.

ТЕНКИ И АНАТОМСКИ ОБЛИКУВАНИ

Becutan пелените се анатомски обликувани за да го осигураат и следат правилниот развој на бебето во различни фази на неговиот раст.

ЕЛАСТИЧНИ

Becutan пелените се извонредно елстични во пределот на појасот и целосно се прилагодуваат кон слободните движења на бебето, како би се постигнала максимална удобност во најактивниот период од денот, а истовремено би се подобрила и ноќната функција на пелената.

АЕРО - ПРОПУСТЛИВИ

Површинскиот слој на пелената е со аеро- пропустлива текстура, што овозможуваат кожата непречено да дише.

ВИСОКА АПСОРПЦИЈА

Впивливоста, како и брзината на апсорпција се едни од најважните карактеристики на Becutan пелените. Благодарение на супер впивливиот слој со структура на микрогранули, како и на дистрибутивниот слој кој овозможува нечистотиите од пелената рамномерно да се распоредат по целата нејзина должина, бебешката кожа ќе остане сува и заштитена и повеќе часови по повивањето.

  • меки;
  • без странично протекување;
  • тенки и анатомски обликувани;
  • еластични;
  • аеро - пропустливи;
  • висока апсорпција.
     

ДОСТАПНОСТ

Стандард пакувања величини 2,3,4,5 | Jumbo пакувања величини 2,3,4,5,6 | Jumbo + пакувања величини 4 и 5
Becutan пелени